Freek Staps hoofdredacteur ANP

Freekstaps
Freek Staps, ANP

Het ANP heeft een nieuwe hoofdredacteur. Freek Staps is op voordracht van de directie en met unanieme instemming van de redactieraad aangesteld als hoofdredacteur van het Algemeen Nederlands Persbureau en begint daar op 1 september. Hij volgt Marcel van Lingen op, die nu directeur journalistiek bij Talpa Network is.

Freek Staps (43) werkte het grootste deel van zijn loopbaan bij NRC Handelsblad waar hij onder meer correspondent in New York en plaatsvervangend chef van de redacties Politiek & Bestuur en Economie was. Ook diende hij als chef van de redacties NRC Q en Online.

Volgens ANP-directeur Martijn Bennis is Staps een journalistiek zwaargewicht en een manager die mensen mee kan nemen. "Misschien nog wel belangrijker dan dat is onze overtuiging dat Freek zal bijdragen aan de ontwikkeling van de positie van het ANP in de branche. Persbureaus moeten hun relevantie doorlopend bewijzen en verbeteren. Freek is innovatief, hij kent onze klanten en hij doorziet de ontwikkelingen in de mediasector."