Expedia neemt de Auto Escape Group Over

In juni 2014 kondigt Expedia Inc de overname van de Auto Escape Group aan als belangrijk uitbreiding van hun website CarRental.com. Beide partijen zijn nu in afwachting van de wettelijke goedkeuring.

De overname van de Auto Escape Group door Expedia Inc volgt een paar belangrijke acquisities op, namelijk de overname van TripAdvisor in 2013 en het Duitse Trivago in november 2012. Expedia Inc is sinds 1996 het grootste online reisbureau ter wereld. Met de aankoop van de Auto Escape Group biedt Expedia extra keuzemogelijkheden aan consumenten en zakelijk klanten met betrekking tot de wereldwijd autoverhuur.

Henrik Kjellberg, voorzitter van Hotwire Management van Expedia, vertelde hierover: "Wij zijn verheugd om onze CarRentals.com merk internationaal uit te breiden zodat we onze klanten nog meer keuzes over de hele wereld kunnen geven."

De Auto Escape Group is sinds 1999 één van meest toonaangevende online all-inclusive autoverhuurbedrijven in Europa. Dankzij deze geplande overname hoeft de vakantieganger niet meer voor verrassingen te komen staan. Hij of zij kan overal een voordelige all-inclusive auto van kwaliteit huren. Expedia zal met de overname van de Auto Escape Group nog beter hun klanten bedienen in Europese landen. Expedia verwacht de deal in de derde kwartaal van 2014 te kunnen sluiten.

Over Expedia

Expedia Inc is marktleider in de wereld op het gebied zakenreizen en privéreizen. Expedia Inc is in veertig landen actief en heeft vestigingen in Europa, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Expedia heeft de online merken als Expedia.com®, Hotels.com®, Hotwire ®, Egencia ®, eLong , Venere.com, trivago ®, Expedia lokale Expert ®, Classic Vacations ®, Expedia ® CruiseShipCenters ® en CarRentals.com onder zijn hoede. Expedia begon als kleine divisie binnen Microsoft en lanceerde in korte tijd de site Expedia.com® om klanten te laten kennismaken met het online zoeken en boeken van reizen.

Expedia Inc biedt reizigers op recreatief en zakelijk gebied een heel breed aanbod aan innovatieve en trendvolle reizen. Vakantiegangers en zakelijke reizigers kunnen aan de hand van de Expedia website vierentwintig uur per dag elke reis online plannen en vervolgens de reis boeken. Expedia werkt samen met bekende topmerken, toonaangevende luchtvaartmaatschappijen en hotels zodat klanten online de juiste vluchten kunnen boeken, auto's kunnen huren, de meest voordelige hotels kunnen boeken. Deze klanten kunnen ook bij Expedia terecht voor lastminute aanbiedingen en pakketreizen zoals Vlucht en Hotel of Vlucht en Autohuur. Expedia voorziet de consument tevens van actieve weersvoorspellingen en plattegronden op de website om de vakantie of reis zo nauwkeurig mogelijk te boeken. Klanten kunnen bovendien met behulp van populaire stedentrips en vakantiebestemmingen wereldwijd reizen vergelijken.

Over de Auto Escape Group

De Auto Escape Group is het meest toonaangevende autoverhuurbedrijf van Frankrijk en opgericht in 1999. Het is onderdeel van Montefiore Investment. Montefiore Investment is een Frans investeringsmaatschappij dat bedrijven ondersteunt in hun groeistrategieën door middel van industriële en financiële knowhow. Montefiore investeert onder andere ook in B & B Hotels.

De Auto Escape Group heeft diverse merken onder zijn hoede zoals Auto Escape, Ada en Hertz en CardelMar. Dit laatste merk is door de Auto Escape Group aangekocht in 2011. Met deze overname kunnen klanten voortaan in Zuid-Europa en landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten een auto huren. Onder de Auto Escape Group vallen bijna 300 leveranciers in meer dan 125 landen. De vloot bestaat uit 800.000 voertuigen verdeeld over meer dan 13.000 autoverhuur locaties. Het concept van de Auto Escape Group is simpel en doeltreffend; elk voertuig wordt verhuurd voor een scherpe prijs inclusief het onbeperkte aantal kilometers, de verzekeringspremie en de BTW.

De Auto Escape Group heeft jaarlijks een omzet van 120 miljoen euro en zal de autoverhuur bij Expedia aanzienlijk verrijken. De Auto Escape Group zal onder het beheer van Expedia's Hotwire management komen. De overname van de Auto Escape Group zal meer dan twintig websites van Expedia een extra impuls geven en de vakantiepakketten onder Expedia Inc uitbreiden. Deze deal zal de expansie naar de Europese automarkt verhuur vergemakkelijken en zal kostenbesparend zijn voor alle betrokken partijen.