Neways rondt overname af

Neways maakt bekend dat vandaag alle aandelen BuS Holding GmbH (BuS Group) zijn overgenomen, waarmee de acquisitie is geëffectueerd. De acquisitie is gefinancierd met een combinatie van eigen en vreemd vermogen.

BuS Group levert elektronische oplossingen voor de EMS-markt, en biedt hoogwaardige expertise op het gebied van technologie en ontwikkeling met een hoge mate van servicegerichtheid. BuS Group heeft zo’n 900 werknemers in dienst, waaronder 50 ontwikkelaars. De onderneming verwacht circa EUR 118 miljoen aan omzet te realiseren in 2014 met een EBIT marge van ongeveer 6%. In het eerste halfjaar van 2014 hebben de resultaten van BuS Group de verwachtingen overtroffen.

Neways verwacht belangrijke synergievoordelen te behalen met deze overname. De strategie van beide ondernemingen sluit nauw op elkaar aan en de klantenbasis, marktsegmenten en activiteiten zijn complementair. Met de overname, die reeds op 10 april 2014 is aangekondigd, is Neways een Europese top-5 EMS (Electronic Manufacturing Services’) speler geworden. BuS Group zal met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2014 worden geconsolideerd en vanaf deze datum bijdragen aan de winst per aandeel.

Bron: Express.be