Scandinavische overnames dragen omzetgroei Miko

De groep Miko uit Turnhout, aanbieder van koffieservices en kunststofverpakkingen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 84,1 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 9,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is echter vooral te wijten aan de overname van de koffieservicebedrijven Kaffekompaniet in Zweden en ABC Mokka in Denemarken.

De omzet van de koffiedivisie steeg door die transacties met 15,4 procent tot 42,6 miljoen euro. In de afdeling kunststofverpakkingen namen de inkomsten met 4,7 procent tot 41,6 miljoen euro toe. De operationele winst van de groep steeg met 8,5 procent tot 6,3 miljoen euro.

Miko voert aan dat de winstgroei werd afgeremd door belangrijke afschrijvingen, te wijten aan de belangrijke investeringen die vorig jaar werden gerealiseerd. Daarbij wordt onder meer gewezen op een belangrijk uitbreidingsproject in de Poolse vestiging van de groep, grote onderhoudswerkzaamheden en opstartkosten voor een project in Indonesië.

Bron: Express.be