Teslin positief over overname Duits elektronicabedrijf BuS door Neways

Teslin is positief over de overname van de Duitse BuS Group door elektronicabedrijf Neways Electronics. De overname, vandaag definitief bekend gemaakt door Neways , zal naar verwachting leiden tot waardecreatie, aldus Maarten Hartog van Teslin.

“BuS Group lijkt ons een goede strategische overname, voor een mooie prijs”, vindt Hartog, fondsbeheerder van Todlin, een van de drie fondsen van Teslin Capital Management. Neways zit al tien jaar in de portefeuille van Todlin dat een belang heeft van 10 procent in het bedrijf. Todlin richt zich op microcaps op de Nederlandse beurs. “BuS is op een aantal punten mooi complementair. Door zijn positie in Duitsland, een markt die veel groter is dan de huidige markten waar Neways in actief is, zorgt deze overname voor zowel een verbetering van de geografische spreiding als nieuwe klanten. Bovendien haalt Neways hiermee veel aanvullende kennis in huis.”

Teslin is altijd in gesprek met de bedrijven waarin het een belang heeft over de ontwikkeling van de onderneming. “Wij hebben als betrokken langetermijnaandeelhouder van Neways ook gesproken over de financiering van deze overname. Omdat we geloven in deze waarde creërende stap en de toekomst van Neways doen we voor een belangrijk deel mee met de converteerbare obligatielening van 5 miljoen euro om zo deze overname mede mogelijk te maken”, aldus Hartog.

De fondsbeheerder is positief over de winstgevendheid van BuS, en hij voorziet ook dat er productievoordelen zijn te realiseren. “Al met al verwachten we dat deze overname zal leiden tot een aanzienlijke waardestijging van de onderneming die zich op de middellange termijn ook in de waarde van het aandeel zal vertalen.”