Onderzoek 2018 van Black Hat over Europa: weinig vertrouwen in AVG, gebrek aan privacy op sociale media, nakende aanvallen op kritieke infrastructuur in het hele land Meer

Schrijf u in voor 2 december en ontvang £ 200 korting op uw Briefings Pass

SAN FRANCISCO, Nov. 14, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Nu de wereld zich aanpast aan de AVG en er meer aandacht wordt besteed aan persoonlijke privacy en beveiliging, hebben de beste informatiebeveiligingsexperts van Europa nog steeds hun twijfels over het vermogen van de sector om kritieke infrastructuur, bedrijfsnetwerken en persoonlijke informatie te beschermen.

Het nieuwe onderzoeksverslag van Black Hat over Europa genaamd Europe’s Cybersecurity Challenges toont wat de beste informatiebeveiligingsexperts van Europa 's nachts wakker houdt. Het verslag bevat nieuwe inzichten van meer dan 130 enquêterespondenten en bespreekt onderwerpen in verband met de AVG, persoonlijke privacy, de huidige uitdagingen in de sector en wat de Europeanen de komende jaren mogen verwachten.

Is de AVG de moeite waard?
Hoewel respondenten aangaven dat ze allemaal vertrouwd zijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die in mei werd geïmplementeerd, groeit het wantrouwen in haar potentiële doeltreffendheid. Het staat buiten kijf dat er wijzigingen zijn doorgevoerd om de AVG na te leven: maar liefst 70% bevestigde middelen te hebben gewijd aan initiatieven omtrent de AVG. Opmerkelijk is echter wel dat slechts een derde zei vertrouwen te hebben in de mate waarin hun organisatie de AVG naleeft. Van diegenen die denken dat de AVG ten goede zou kunnen komen aan privacy-inspanningen, gelooft minder dan één op vier dat die bijdrage substantieel zal zijn.

Wat is de grootste bedreiging voor de bescherming van persoonsgegevens in Europa?
Nu de AVG volledig in werking is getreden en de consumenten krantenkoppen lezen over het misbruik van persoonlijke informatie door socialemediaorganisaties, worden beveiligingsexperts zich steeds meer bewust van de uitdagingen van persoonlijke privacy. Een van hun grootste zorgen is dan ook het gebruik van persoonlijk identificeerbare informatie door commerciële organisaties. Bijna 60% van de respondenten noemde de verzameling en/of verkoop van persoonlijke informatie door bedrijven en socialemediaorganisaties die de privacy van hun gebruikers niet goed beschermen het grootste gevaar voor persoonsgegevens. Deze bezorgdheid zette meer dan 40% van de informatiebeveiligingsexperts ertoe aan om hun eigen gebruik van sociale media te beperken, en velen raden hun gebruikers en bedrijfsunits aan hetzelfde te doen.

De kritieke infrastructuur van Europa baart één jaar later nog steeds zorgen
Bijna twee derde van de beveiligingsexperts (65%) is van mening dat er in de komende twee jaar een grote aanval op kritieke infrastructuur in verschillende Europese landen zal plaatsvinden. Dit cijfer geeft aan dat de bezorgdheid over een dergelijke aanval niet is afgenomen sinds de enquête van vorig jaar. Een van de grootste zorgen lijkt de dreiging van cyberaanvallen door grote landen zoals Rusland en China: 30% denkt dat grote natiestaten de grootste bedreiging vormen, gevolgd door financieel gemotiveerde, georganiseerde criminelen met 17%.

Waarom twijfelen cyberbeveiligingsteams in Europa zoveel aan hun verdediging?
Net zoals in het verslag van vorig jaar zijn de zwakke verdedigingsmaatregelen in Europa nog steeds te wijten aan een gebrek aan fondsen, niet goed uitgeruste experts en ondoeltreffende technologie. 42% van de respondenten gelooft dat de zwakste schakel in hun verdediging de eindgebruikers zijn die het beveiligingsbeleid overtreden en te makkelijk om de tuin worden geleid door social engineering. 20% noemt een gebrek aan vaardigheden als oorzaak voor mislukte IT-beveiligingsstrategieën, en minder dan 50% denkt dat men over genoeg budget beschikt om de bedreigingen van vandaag af te weren.

Andere belangrijke bevindingen

  • Slechts 15% houdt zich bezig met het kopen en verkopen van cryptovaluta's
  • 70% spoort gebruikers aan om tweemaal na te denken over wat ze allemaal delen via sociale netwerken
  • Volgens de experts zijn dit de meest doeltreffende beveiligingstools: multifactorauthenticatie (88%), versleuteling (87%) en firewalls (75%)
  • Volgens 52% zijn gesofisticeerde en doelgerichte aanvallen het grootste probleem voor cyberbeveiliging

Het volledige onderzoeksverslag downloaden
De inzichten van het laatste verslag van Black Hat over Europa vestigen de aandacht op kritieke kwesties in de sector en gebreken op zowel nationaal als wereldwijd vlak. Download op messages.blackhat.com/eu18-report een exemplaar van Europe’s Cybersecurity Challenges om meer te weten te komen over deze bevindingen, naast andere informatie.
Black Hat Europe 2018: 3–6 december, Londen, VK
In navolging van dit nieuwe onderzoek ontvangt Black Hat enkele van de knapste koppen in de informatiebeveiliging op Black Hat Europe 2018. Het evenement zal een rijkgevuld programma bieden, over populaire socialemediaplatforms, mobiele toestellen, vaak gebruikte besturingssystemen en nog veel meer. Black Hat Europe 2018 zal plaatsvinden van 3 tot 6 december in Londen (Engeland) in het evenementencomplex ExCeL London. Ga naar blackhat.com/eu-18/ voor meer informatie en ontvang £ 200 korting op uw Briefings Pass als u zich inschrijft tegen 2 december.

Volg Black Hat (#BlackHat)

Volgende Black Hat‑evenementen

  • Black Hat Europe 2018, Londen, Engeland, 3‑6 december 2018
  • Black Hat Asia 2019, Singapore, 26‑29 maart 2019
  • Black Hat USA 2019, Las Vegas, Nevada, 3‑8 augustus 2019

Over Black Hat
Al meer dan twintig jaar biedt Black Hat de bezoekers inzicht in de allerlaatste onderzoeksresultaten, ontwikkelingen en trends rond informatiebeveiliging. Deze prestigieuze internationale evenementen en trainingen zijn gebaseerd op de behoeften van de beveiligingsgemeenschap en zijn erop gericht om de intelligentste spelers uit de sector samen te brengen. Black Hat inspireert professionals van alle carrièreniveaus en promoot groei en samenwerking tussen academici, toponderzoekers en leiders uit de publieke en private sector. Er worden jaarlijks Black Hat Briefings en trainingen gehouden in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Meer informatie vindt u op: blackhat.com. Black Hat wordt georganiseerd door UBM, dat in juni 2018 werd gecombineerd met Informa PLC om zo een vooraanstaande groep te creëren inzake B2B‑informatiediensten, die tegelijk ’s werelds grootste organisator van B2B‑evenementen is.

Ga om meer te weten en de laatste nieuwsberichten en informatie te lezen naar www.ubm.com en
www.informa.com.

Contactpersoon pers:
Kimberly Samra
Black Hat PR
BlackHatPR@ubm.com