Cargill neemt vernieuwd onderzoekscentrum Vilvoorde in gebruik

De agrogroep Cargill heeft zijn vernieuwd onderzoekscentrum in Vilvoorde in gebruik genomen. Met het project was een investering gemoeid van 8 miljoen euro. De site, die twaalf jaar geleden door Cargill werd verworven bij de overname van Cerestar, is wereldwijd één van belangrijkste innovatiecentra van Cargill. Het onderzoekscentrum is vooral gericht op de ontwikkeling van toepassingen rond zoetstoffen, eiwitten, vezels, cacao, oliën en vetten.

Daarbij wordt vooral gemikt op de ontwikkeling van gezondere en goedkopere alternatieven voor bestaande producten. Naast de bestaande gebouwen is een nieuw centrum van 5.000 vierkante meter gebouwd, waar onder meer de productiesystemen van grote voedingsfabrieken in miniatuur kunnen worden nagebouwd.

Daar kan Cargill naar eigen zeggen alle vernieuwingen rond receptuur en ingrediënten meteen proefondervindelijk testen. Op de site in Vilvoorde werken op dit ogenblik honderdveertig mensen. Naast het centrum in Vilvoorde heeft Cargill in België nog acht andere vestigingen.

Bron: Express.be