TMG haalt stekker uit Hyves

Hyves, het sociale netwerk van Nederlandse bodem, gaat zich vanaf maandag 2 december 2013 volledig toeleggen op online gaming. Het is de meest recente stap in de voortdurende evolutie die Hyves sinds haar oprichting in 2004 heeft doorgemaakt.

Hyves binnen een maand alleen nog een spelletjessite

In 2004 werd het sociale netwerk Hyves opgericht, dat binnen enkele jaren 10 miljoen gebruikers aan zich wist te binden. In 2008 werd Hyves uitgeroepen tot Website van het Jaar. Sinds 2009 bouwt Hyves, naast het sociale netwerk, aan een succesvolle en hechte games community, Hyves Games. Dit platform werd in 2012 uitgeroepen tot populairste Nederlandse site in de categorie ‘Gaming’. Met deze publieksprijs werd duidelijk dat Hyves in staat was zich zelf aan te passen aan de veranderende markt. Met een online bereik van 540.000 unieke bezoekers per maand is Hyves Games inmiddels uitgegroeid tot de grootste online gaming portal van Nederland.

Volledige focus op gaming

Begin 2013 werd het Games portal opnieuw gebouwd en werden met zo’n 25 Nederlandse en buitenlandse game developers contracten gesloten. In totaal zijn er meer dan 400 verschillende spelletjes te spelen en groeit het aanbod elke maand. Inmiddels spenderen de huidige bezoekers van Hyves meer dan 70% van hun tijd aan het spelen van spelletjes. Tegelijkertijd is - mede door de snelheid waarmee de ontwikkelingen op het internet plaatsvinden - de traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk sterk afgenomen. Reden voor Hyves om zich nu volledig op gaming toe te leggen.

Overgang

Op de servers van Hyves staat meer dan 1 Petabyte aan content van gebruikers. Deze content is eigendom van de gebruikers. Omdat Hyves zich gaat omvormen tot een online gaming portal, en niet meer zal investeren in het onderhoud van het sociale netwerk gedeelte, heeft Hyves een tool ontwikkeld waarmee de gebruikers hun content eenvoudig kunnen downloaden. Tussen 15 en 29 november kunnen ze op de site een aanvraag indienen. De leden krijgen vervolgens per email een bericht wanneer ze hun foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogs kunnen downloaden. De verwachting is dat Hyves tot eind december 2013 bezig zal zijn om deze verzoeken te verwerken. Actieve Hyves gamers kunnen na 1 december blijven inloggen met hun Hyves account. Zodoende blijft de spelstatus (voortgang en credits) behouden.