Onderscheid maken in de ESG-wereld

We spreken met Nicolas Crochet van Funds for Goods over het beleggen in duurzame fondsen. Thema's die besproken worden zijn onder andere de ontwikkelingen in het ESG-landschap, verwachtingen van ESG beleggen en de kosten.

Het fonds FFG Global Flexible Sustainable, dat door Morningstar is bekroond met 5 sterren en 5 wereldbollen, heeft al meer dan 200 miljoen euro opgehaald sinds zijn lancering drie jaar geleden.

Het fonds FFG Global Flexible Sustainable, dat in december 2017 werd gelanceerd op initiatief van Funds For Good in samenwerking met BLI-Banque de Luxembourg Investments, bereikt al zijn doelstellingen. De twee bedrijven hebben nagedacht over een doeltreffende manier om het verantwoord beleggingsbeleid van Funds For Good toe te passen op het beheer dat Guy Wagner sinds 2005 voert in het fonds BL-Global Flexible, dat in België en in heel Europa talrijke onderscheidingen heeft gekregen.

Op de zeer trendy markt van de gemengde en flexibele fondsen (47% van de Belgische markt) heeft het fonds FFG Global Flexible Sustainable zojuist zijn derde verjaardag in schoonheid gevierd. Het eindigt aan de kop met al meer dan 200 miljoen euro aan verzamelde fondsen sinds zijn lancering.

Het fonds bevestigt zijn soliditeit met de 5 sterren die het onlangs kreeg toegekend door Morningstar, de leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek, naast de 5 wereldbollen die het al had gekregen voor duurzaamheid.