Aanzienlijk dividendrendement Euronav

Beleggers in het aandeel Euronav kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Euronav nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. De consensus van het dividend ligt op 1.96 euro per aandeel. Euronav 's dividendrendement komt dus op 13.35 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de watertransportsector ligt op een zeker aantrekkelijke 6.16 procent.

Historische dividendrendementen Euronav

Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 1.19 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 854.67 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Euronav in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 518 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2.5 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 5.87.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.96 miljard euro.

Historische koersen aandeel Euronav

aandelenkoers euronav

Om 9.11 staat het aandeel 0.27 procent lager op 14.68 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.