Analisten gaan uit van superjaar voor Bertrandt

Morgen zal het Duitse Bertrandt haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 1.12 miljard euro. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 1.01 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bertrandt in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 35 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.45 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13.94 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.36 euro. Bertrandt 's dividendrendement komt neer op 2.83 procent. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een prima 1.91 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 23 februari dat dividend van 1.36 euro uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 485.58 miljoen euro.

Historische aandelenkoersen Bertrandt

aandelenkoers bertrandt

Het aandeel sloot dinsdag op 48.1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.