Novartis in top Zwitserse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Novartis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.5 CHF. Novartis 's dividendrendement komt dus op 4.03 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.07 procent.

Historische dividendrendementen Novartis

Morgen komt het Zwitserse Novartis met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 52.39 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 51.74 miljard CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Novartis Kopenhagen Denemarken ©

Novartis
Novartis


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 13.57 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6.6 CHF verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13.14.

Meest recente koersdoelen rond de 88 CHF

Meest actuele adviezen:
  • Deutsche Bank
  • Jefferies & Co.
  • Berenberg
    Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 193.88 miljard CHF.

    Historische beurskoersen Novartis

    koersgrafieken novartis

    Om 14.53 koerst het aandeel 0.15 procent hoger op 86.75 CHF.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.