Beperkingen aan groei Amazon

Momenteel is Amazon met afstand het grootste retailbedrijf in de VS. Data van 'One Click Retail ' toonde aan dat over januari dit jaar ruim 44 procent van de online aankopen in de VS bij deze e-commerce gigant plaats vond. Analisten voorzien echter (nog) geen mondiaal imperium voor het bedrijf want er zitten zeker beperkingen aan de enorme voorsprong zo stelde Daniel Lacalle, chief economist bij Tressis Gestion vorige week donderdag tegenover zakenzender CNBC. Lacalle stelde dat de enorme overnames door het bedrijf wellicht ingehaald worden door de realiteit.

Don’t expect a ‘global takeover’ story from Amazon, economist says from CNBC.

Onlangs maakte Amazon bekend dat het het nu ook actief gaat worden in de gezondheidszorg en financien. Hiermee gaat het samenwerken met de giganten JP Morgan en Berkshire Hathaway . Het trio wil efficiëntieslagen boeken en zo de gezondheidsdiensten/producten goedkoper aanbieden. Het doel van de samenwerking zo puur maatschappelijk zijn. Eerder maakte Amazon ook bekend om in zee te gaan met medicijnfabrikant Perrigo . Afgelopen woensdag bereikte het aandeel een all time high van ruim 1500 dollar. In de afgelopen 12 maanden spoot het aandeel meer dan 70 procent omhoog.

Sterke voorsprong creëert faillissementen bij concurrentie Amazon

De impact van Amazon op de retailmarkten is ongekend. Zo ging in Nederland het oude warenhuis Vroom & Dreesman (V&D) al failliet en ook in de VS richt Amazon een behoorlijk bloedbad aan. Zo ging vorige week woensdag het Amerikaanse supermarktconcern Tops Markets ook al failliet. Dit werd mede toegeschreven aan lagere verkoopprijzen, hoge schulden en de sterke concurrentie van Amazon . In 2017 nam Amazon Whole Foods Market over en begaf zich daarmee ook in het supermarktsegment.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 233,29 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 177,87 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 4,14 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 8,31 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 178,74.

Dividenduitkeringen worden van Amazon niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 1617 dollar

De meest recente adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Nomura Securities, Canacord Adams en Morgan Stanley .

Amazon 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 708,51 miljard .

Het aandeel sloot woensdag op 1485,34 dollar.

Historische koersen Amazon voorbije 10 jaar

aandeel amazon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.