Nucor bouwt wapeningsmicromolen ter waarde van $ 350 miljoen in North Carolina

 • Nucor (NYSE:NUE) heeft donderdag plannen onthuld voor de bouw van een nieuwe microfabriek voor wapening in North Carolina, die een jaarlijkse capaciteit van 430.000 ton zal hebben en naar verwachting $ 350 miljoen zal kosten.
 • Nucor heeft al microfabrieken in Missouri en Florida die wapening produceren, dat voornamelijk wordt gebruikt in betonwapening voor de constructie van wegen, gebouwen, bruggen en andere constructies.
 • " Nucor Steel Lexington zal staal produceren met bijna 100procent; gerecycled materiaal, wat betekent dat onze nieuwe, moderne infrastructuur zal worden gemaakt met het meest duurzame staal dat overal ter wereld beschikbaar is", zei president en CEO Leon Topalian.
 • De bouw zal naar verwachting twee jaar duren, in afwachting van de vergunning en goedkeuringen van de regelgevende instanties.
 • Onlangs stemde Nucor ermee in om Elite Storage Solutions, fabrikant van stalen stellingen, te kopen in een deal van $ 75 miljoen.

  Morgen komt het Amerikaanse Nucor met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Charlotte over dit jaar komt uit op 42.74 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 36.48 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Nucor in beeld plus taxaties 2022

  aandelenanalyse

  De meeste analisten rekenen voor 2022 op een nettowinst van 7.29 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 25.63 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 6.03.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.01 dollar. Nucor 's dividendrendement is dus 1.3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalsector ligt op een aantrekkelijke 1.65 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 46.71 miljard dollar. 69

  Het aandeel sloot woensdag op 154.53 dollar.

  Historische koersen Nucor

  aandelenanalyse nucor

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.