Analisten verwachten over 2022 stijgende omzet Royal Dutch Shell, hoog dividendrendement

Morgen zal het Nederlandse Royal Dutch Royal Dutch Shell haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van het concern uit Den Haag over dit jaar komt uit op 426.1 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 261.5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

aandelenanalyse

Royal Dutch Royal Dutch Shell snelweg tankstation Nieuw Zeeland ©

Royal Dutch  <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 36.78 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.89 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 5.39 te liggen.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1 euro. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt hiermee op 3.8 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2.91 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 31 euro

De meest recente adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, Goldman Sachs en KBC Securities.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 108.01 miljard euro. 70

Historische beurskoersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

aandelenanalyse royaldutchshell

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.