EQT stemt ermee in om Barings Asia PE-eenheid te kopen voor $ 7,5 miljard in contanten en in aandelen

 • Het Europese private equity-bedrijf EQT AB stemde ermee in om rivaliserend PE-bedrijf Baring Private Equity Asia te kopen voor $ 7,5 miljard in contanten en aandelen.
 • De totale vergoeding voor de aankoop omvat 6,8 miljard EUR, bestaande uit 191,2 miljoen nieuwe gewone EQT-aandelen, met een waarde van 5,3 miljard EUR, plus 1,5 miljard EUR in contanten, volgens een verklaring. EQT zal investeren in en recht hebben op 35procent; van het overgedragen belang in alle toekomstige fondsen, te beginnen met BPEA Fund VIII, in overeenstemming met het bestaande EQT-beleid.
 • EQT is een van de grootste private equity-bedrijven in Europa en is steeds groter geworden om beter te kunnen concurreren met de Amerikaanse rivalen Blackstone (NYSE:BX), KKR (NYSE:KKR) en Apollo Group Global (NYSE:APO).
 • Het Zweedse EQT heeft contant geld en faciliteiten om de contante vergoeding te financieren. Daarnaast kan EQT de financieringsmogelijkheden op lange termijn herzien. De deal wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond.
 • Morgan Stanley treedt op als financieel adviseur van EQT met betrekking tot de deal, terwijl J.P. Morgan en Goldman Sachs gezamenlijke hoofdadviseurs van BPEA zijn.
 • Los daarvan heeft Affiliated Managers Group (NYSE: AMG ) aangekondigd dat, als onderdeel van de combinatie van Baring Private Equity Asia met EQT , AMG een overeenkomst is aangegaan om haar minderheidsbelang in BPEA aan EQT te verkopen.

  De omzet van het bedrijf uit Pittsburgh over dit jaar komt uit op 5.78 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 3.06 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten EQT in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 964 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.63 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 15.99 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 50 cent per aandeel. EQT 's dividendrendement komt hiermee op 1.19 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2.96 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 11.71 miljard dollar. 112

  Om 17.42 staat het aandeel 1.09 procent lager op 42.06 dollar.

  Historische koersen EQT afgelopen 10 jaar

  beurskoers eqt

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.