BorgWarner verwerft Santroll's lichte voertuig eMotor business voor maximaal ¥1.4B

.

 • BorgWarner (NYSE:BWA) neemt Santroll Automotive Components over, een afsplitsing van de eMotor-activiteiten van Santroll, voor maximaal ¥ 1,4 miljard, bestaande uit een slotbetaling van ¥ 1,1 miljard en een winst van maximaal ¥0,3 miljard.
 • De transactie zal voornamelijk worden gefinancierd met bestaande kassaldi.
 • De deal wordt naar verwachting eind eerste kwartaal 2022 afgerond.
 • Santroll is gevestigd in Tianjin, China en heeft bijna 400 fulltime medewerkers. Het ontwerpt en produceert eMotors met haarspeld- en wikkeltechnologie voor gebruik in lichte voertuigen. Santoroll levert zijn gepatenteerde technologie aan de Chinese OEM-markt.
 • De overname zal naar verwachting de verticale integratie, schaal en portfoliobreedte van het bedrijf op het gebied van e-motoren voor lichte voertuigen versterken, terwijl de markt sneller op de markt kan worden gebracht.
 • "De eMotor blijft een belangrijk onderdeel van BorgWarners groeistrategie voor elektrische voertuigen", zegt Frédéric Lissalde, President en CEO van BorgWarner . "Santroll zal gepatenteerde eMotor-technologie brengen die de breedte van onze bestaande eMotor-lijn zal aanvullen. Samen verwachten we een onderscheidende verticaal geïntegreerde productiecapaciteit op te bouwen die schaal creëert en tegelijkertijd verbeterde oplossingen aan onze klanten levert."

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Auburn Hills op 15.85 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 14.84 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten BorgWarner in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 992 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.15 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 9.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 69 cent. BorgWarner 's dividendrendement komt neer op 1.85 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automotive bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.68 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 8.92 miljard dollar. -23

  Het aandeel sloot maandag op 37.33 dollar.

  Historische koersen BorgWarner voorbije 10 jaar

  aandelenanalyse borgwarner

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.