Tegenslagen voor Wells Fargo

Het aandeel Wells Fargo kreeg begin deze maand een enorme opmieter door het uitdelen van boetes door de Federal Reserve in verband met de schandalen in 2016, zoals de Financial Times eerder al berichtte.

Wells Fargo moet van de Federal Reserve ondermeer 4 van haar directieleden eind dit jaar vervangen. Daarnaast mag het bedrijf haar balans ook niet verder uitbreiden. Vorige week maandag verloor het aandeel ruim 10 procent door dit nieuws. Dit komt neer op het grootste verlies op één dag sinds 2011 voor het aandeel.

Volgens bronnen dichtbij de bank is de vervanging aan de top essentieel om de bank vanaf de top 'schoon' te maken. Verder eist de Federal Reserve van Amerika's derde grootste bank om binnen 60 dagen een new risicomanagementplan op tafel te leggen. Op 30 september zal een derde partij de situatie beoordelen en wellicht dan de sancties tegen het bedrijf opheffen.

Topman Timothy Sloan stelde tegenover Businessinsider dat zijn bank er alles aan doet om aan de eisen van de Federal Reserve te gehoorzamen. Het schandaal brak uit nadat het bedrijf haar kwartaalresultaten bekendmaakte die fors boven de consensus lagen. De cijfers waren echter hoger door ruim 3,5 miljoen bankrekeningen onnodig mee te tellen aldus zakenzender CNBC. Mede door de sancties moet het bedrijf nu 800 filialen sluiten per 2020. Vorig jaar sloot het bedrijf ook al 200 filialen. Wells Fargo heeft op dit moment nog de meeste filialen in de VS. Het bedrijf wil voor dit jaar ruim 2 miljard aan operationele kosten bezuinigen. De proceskosten van het bedrijf in 2017 bedroegen een astronomische 3,3 miljard dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.