Apple zet Foxconn's fabriek in India op proef na onderzoek

 • Apple (NASDAQ:AAPL) zei dat het de Zuid-Indiase fabriek van zijn productiepartner, Foxconn, op proef plaatst nadat de techgigant en Foxconn ontdekten dat sommige van zijn woonruimtes en eetkamers voor werknemers ondermaatse omstandigheden hadden, meldde Reuters.
 • Op dit moment is het onduidelijk wat Apple (AAPL) bedoelt met proeftijd, maar Reuters voegde eraan toe dat een andere Apple-leverancier, Wistron, vorig jaar ook op proef was gesteld en dat het geen nieuwe contracten kreeg totdat het veranderde hoe het zijn werknemers behandelde .
 • Een woordvoerder van Apple vertelde Reuters dat het onafhankelijke auditors had gestuurd om de toestand van de slaapzalen te onderzoeken nadat het hoorde van "recente zorgen over voedselveiligheid en huisvestingsomstandigheden bij Foxconn Sriperumbudur".
 • Eerder deze maand werden meer dan 250 vrouwelijke arbeiders in de Foxconn-fabriek behandeld voor voedselvergiftiging, van wie meer dan 150 in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.
 • Op dinsdag werd gemeld dat Apple (AAPL) een aantal van zijn ingenieursbonussen ter waarde van maximaal $ 180.000 in voorraad geeft om te voorkomen dat ze overlopen naar andere technologiebedrijven, waaronder Meta Platforms (NASDAQ:FB) terwijl het zijn augmented en virtual reality inspanningen.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Cupertino volgens de analisten uit op 381.75 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 365.82 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Apple Silicon Valley San Jose ©

  Apple
  Apple


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 93.46 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.74 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 29.99.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 92 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 0.53 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 1.41 procent.

  Laatste taxaties rond de 185 dollar

  De meest recente adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Wedbush Morgan Securities, HSBC en D.A. Davidson & Co.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2922.89 miljard dollar. 31

  Het aandeel staat om 18.00 1.81 procent lager op 172.17 dollar.

  Historische beurskoersen Apple

  fundamantele data apple

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.