SoftBank wil $ 550 miljoen aan reddingsschuld van WeWork verkopen

  • SoftBank Group (OTCPK:SFTBY) (OTCPK:SFTBF) lijkt meer dan een jaar geleden $ 550 miljoen aan schulden te verkopen aan WeWork (NYSE:WE) te midden van geldtekorten, vertelden mensen die bekend waren met de zaak aan Bloomberg.
  • Ondertussen verkoopt het Japanse conglomeraat de obligaties aan institutionele beleggers tegen 85,6 cent op de dollar, voor een rendement van 9,875%, zeiden de mensen tegen Bloomberg.
  • "De verkoop van SoftBank in het midden van de jaren '80 is niet bepaald een blijk van vertrouwen", vertelde Bill Zox, portefeuillemanager van Brandywine Global Investment Management High-Yield Bong aan Bloomberg.
  • Aan de andere kant "biedt het faciliteren van deze transactie WeWork de mogelijkheid om zijn investeerdersbasis te diversifiëren en toegang te krijgen tot een groep sterke institutionele investeerders, vertelde een WeWork-woordvoerder aan Bloomberg. Herinnerend op maandag stemde WeWork (WE) ermee in om $ 1,75 te verlengen B in gedekte krediettoezeggingen tot februari 2024.
  • De obligaties die SoftBank nu verkoopt, maakten deel uit van de $ 2,2 miljard aan effecten, indien ze in juli vorig jaar van WeWork (WE) werden verworven en die in 2025 vervallen; de obligaties worden gesplitst in twee series en SoftBank behoudt een deel van $ 1,65 miljard, volgens een kopie van de aanbiedingsdocumenten die Bloomberg heeft gezien.