Woodside is van plan om tegen 2030 $ 5 miljard te investeren in nieuwe energiemarkten

  • Op de dag van de investeerder schetste Woodside Petroleum (OTCPK:WOPEF, OTCPK:WOPEY) plannen om tegen 2030 US$ 5 miljard te besteden aan nieuwe energiemarkten en hernieuwbare energiebronnen die opkomen nu landen hun CO2-uitstoot willen verminderen.
  • Woodside zei dat vloeibaar aardgas de komende decennia een belangrijk onderdeel van de energiemix zal blijven, zowel als een koolstofarmere brandstofbron voor kolenafhankelijke landen en als handige verstevigende capaciteit voor hernieuwbare energiebronnen, maar benadrukte het belang van nieuwe energie bij het ondersteunen van decarbonisatiedoelstellingen.
  • "We verwachten dat medio 2020 de overgang naar nieuwe energie zal plaatsvinden, inclusief de start van het eerste van onze eigen projecten", zei Woodside CEO Meg O'Neill.
  • Woodside heeft de afgelopen maanden al vier nieuwe energieprojecten aangekondigd, waaronder een CO2-neutrale productiefaciliteit voor waterstof en ammoniak van A$1B in West-Australië.
  • Deze week zei Woodside dat het een huurovereenkomst en een optie voor de aankoop van onbebouwde grond in Oklahoma had gekregen voor de toekomstige ontwikkeling van een modulaire waterstoffaciliteit.