Rogers Communications voltooit uitrol van 5G stand-alone netwerkkern

 • Rogers Communications (RCI) zegt dat het de uitrol van Canada's eerste nationale stand-alone 5G-netwerkkern heeft voltooid en zijn eerste 5G stand-alone apparaatcertificering heeft gecertificeerd.
 • De nieuwe Pixel 6- en Pixel 6 Pro-apparaten van Alphabet zijn de eerste 5G-stand-alone-apparaten die zijn gecertificeerd voor gebruik in Canada, en in aanmerking komende klanten zullen automatisch verbinding maken met het nieuwe netwerk waar het in de komende maanden is uitgerold.
 • Het bedrijf implementeert stand-alone 5G-dekking in belangrijke markten, waaronder Vancouver, Toronto, Ottawa en Montréal.
 • Telecom is om verschillende redenen overgestapt op stand-alone 5G, waaronder lagere kosten, betere efficiëntie en de toepassing van nieuwe use-cases op 5G-netwerken. De eerste lanceringen van 5G-netwerken waren niet-zelfstandige netwerken, die bestaande 4G LTE-netwerken gebruikten voor besturingsfuncties terwijl 5G werd gefocust op het gebruikersgerichte vlak.
 • Rogers zit midden in een familiegevecht om de controle, waarbij de afgezette voorzitter Edward Rogers erop aandringt om vijf bestuurders te verwijderen en ze te vervangen door zijn eigen lei.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Chandler volgens de analisten uit op 945.12 miljoen dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 802.58 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Rogers Corp in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 128 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 7.14 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 37.75 te liggen.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 1.41 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5.01 miljard dollar. 111

  Het aandeel sloot vrijdag op 269.5 dollar.

  Historische koersen Rogers Corp

  fundamantele data rogerscorp

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.