Canadian Pacific, Kansas City Southern dient aanvraag in bij spoorwegregelaar

 • Canadian Pacific (NYSE:CP) en Kansas City Southern (NYSE:KSU) hebben aangekondigd dat de bedrijven een aanvraag voor spoorwegcontrole hebben ingediend bij de Surface Transportation Board.
 • De aanvraag bij de spoorwegtoezichthouder voor de spoorwegdeal komt nadat de STB eind vorige maand heeft bevestigd dat zij het gebruik van stemvertrouwen voor de CP-KCS-combinatie heeft goedgekeurd.
 • Canadian Pacific (CP) won een biedingsoorlog met rivaliserende Canadian National Railway (NYSE:CNI) voor KSY nadat de STB het bod van Canadian National om een voting trust te gebruiken voor een deal had afgewezen.
 • De uiteindelijke verwerving van de zeggenschap over de Amerikaanse spoorwegen van KCS in Canadian Pacific (CP) is onderworpen aan de goedkeuring van de STB. De STB-beoordeling van de voorgestelde controle van KCS door CP zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden afgerond, zeiden de bedrijven gisteren in een verklaring.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Kansas City over dit jaar ligt volgens de analisten op 2.96 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 2.63 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Kansas City Southern in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 746 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8.16 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 37.92 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.13 dollar. Kansas City Southern 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.69 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een relatief royale 1.6 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 29.74 miljard dollar. 66

  Het aandeel sloot maandag op 309.4 dollar.

  Historische koersen aandeel Kansas City Southern

  fundamenteel onderzoek kansascitysouthern

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.