Roper Technologies overweegt procestechnologie-eenheid te verkopen voor $ 3 miljard

 • Roper Technologies (NYSE:ROP) onderzoekt de verkoop van zijn procestechnologiedivisie, een transactie die maar liefst $ 3 miljard kan opleveren, meldt Bloomberg, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
 • Het industriële conglomeraat heeft een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor het bedrijf te overwegen, en Roper (ROP) staat open om de divisie rechtstreeks of in stukken te verkopen, vertelden de mensen aan Bloomberg.
 • De mogelijke transactie komt omdat het bedrijf zich wil concentreren op zijn belangrijkste technologische activa die de olie-, gas- en andere industriële industrieën dienen.
 • Eerder deze maand stemde Roper (ROP) ermee in om zijn TransCore-activiteiten te verkopen aan Singapore Technologies Engineering voor $ 2,68 miljard, en eerder vandaag om zijn CIVCO Radiotherapie-eenheid te verkopen voor ~ $ 120 miljoen.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Sarasota volgens de gepolste analisten uit op 5.8 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 5.53 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Roper Technologies Inc in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.44 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 14.12 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34.3 uit.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.25 dollar. Roper Technologies Inc 's dividendrendement is dus 0.46 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de ondersteuningsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.75 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 50.42 miljard dollar. 25

  Het aandeel sloot vrijdag op 484.3 dollar.

  Historische beurskoersen Roper Technologies Inc

  aandelenanalyse ropertechnologiesinc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.