Nvidia wordt geconfronteerd met diepgaand EU-onderzoek naar geplande wapenacquisitie

 • Nvidia (NASDAQ:NVDA) wordt geconfronteerd met een diepgaand onderzoek van de Europese Unie naar de geplande aankoop van Arm (ARMHF).
 • De EU heeft een deadline van 15 maart vastgesteld voor de uitspraak over de transactie, volgens een EU-aanvraag op haar website.
 • "De Commissie is bezorgd dat de gefuseerde entiteit het vermogen en de prikkel zou hebben om de toegang van Nvidia 's rivalen tot Arm's technologie te beperken en dat de voorgestelde transactie zou kunnen leiden tot hogere prijzen, minder keuze en verminderde innovatie in de halfgeleiderindustrie", aldus naar de verklaring.
 • Nvidia heeft vorige maand officieel een aanvraag ingediend bij de Europese Commissie voor de geplande overname van ARM Holdings (ARMHF) voor $ 54 miljard van SoftBank (OTCPK:SFTBY).
 • "De Commissie maakt zich zorgen dat de gefuseerde entiteit de mogelijkheid zou hebben om de toegang tot Arm's-technologie te beperken of te verslechteren voor leveranciers van processorproducten waarmee Nvidia kan concurreren."
 • Eerder deze maand zei Nvidia dat het concessies zou doen om de zorgen van de EU weg te nemen in de hoop dat dergelijke stappen zouden helpen om de overname, die voor het eerst werd aangekondigd in september 2020, af te ronden.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 25.76 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 16.68 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Nvidia hoofdkantoor San Jose ©

  Nvidia
  Nvidia


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 10.45 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4.13 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 61.91 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 17 cent verwacht. Nvidia 's dividendrendement komt hiermee op 0.07 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 1.41 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 626.9 miljard dollar. 104

  Het aandeel sloot vrijdag op 255.67 dollar.

  Koershistorie Nvidia 2007-2021

  koersgrafieken nvidia

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.