Kraft Heinz neemt Braziliaans voedingsbedrijf Hemmer over

 • The Kraft Heinz Company (NASDAQ:KHC) tekent overeenkomst om Braziliaans specerijen- en sauzenbedrijf - Companhia Hemmer Industria e Comércio ((Hemmer)) te kopen.
 • De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.
 • De overname maakt deel uit van de smaakverbeteringsstrategie van Kraft Heinz , waarbij meer dan 250 maaltijdverbeterende producten worden toegevoegd aan Brazilië, een prioritaire markt voor het bedrijf.
 • "Deze overname biedt ons een waardevolle kans om onze internationale groeistrategie te versnellen, waarbij Taste Elevation centraal staat - ons portfolio van hoogwaardige producten die de smaak van voedsel verbeteren. Hemmer is een legendarisch bedrijf in Brazilië, dat de netto-omzet aanzienlijk laat groeien en zal Kraft Heinz een heerlijke en gevarieerde productportfolio brengen", zegt Rafael Oliveira, International Zone President bij Kraft Heinz .
 • Hemmer zal op zijn beurt profiteren van het distributienetwerk en het go-to-market-model van Kraft Heinz , inclusief het groeiende foodservicekanaal in Brazilië.
 • De voltooiing van deze transactie blijft echter onderworpen aan wettelijke goedkeuringen.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Pittsburgh op 25.35 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2021 toen het concern 26.19 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Kraft Heinz in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Kraft Heinz Amsterdam Zuid ©

  Kraft Heinz
  Kraft Heinz


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 3.3 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2.69 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13.64.

  Fors dividend Kraft Heinz

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.6 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 4.36 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de voedingsbedrijven ligt op een prima 2.31 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 44.79 miljard dollar. 26

  Het aandeel sloot vrijdag op 36.68 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Kraft Heinz

  aandelenanalyses kraftheinz

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.