Catalent koopt supplementenmaker Bettera Holdings in een deal van $ 1 miljard

 • Catalent (NYSE:CTLT) heeft ingestemd met de overname van de vitamine- en supplementenmaker Bettera Holdings voor $ 1 miljard in contanten, in een deal die naar verwachting morgen wordt aangekondigd, meldt WSJ.
 • De deal zou de productiecapaciteit van Catalent voor vitamines, mineralen en supplementen uitbreiden om ze in gummy-vorm te maken, aldus het rapport.
 • Bettera's omzet vorig jaar bedroeg naar verluidt $ 150 miljoen en zal naar verwachting op korte termijn met minstens 20% per jaar groeien.
 • De laatste vergelijkbare acquisitie van Catalent was een deal van $ 1,2 miljard voor Paragon Bioservices in 2019.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Somerset op 4.48 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 4 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Catalent Inc. in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 657 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3.52 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 39.66.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een prima 2.64 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 22.73 miljard dollar. 62

  Het aandeel staat om 18.08 0.06 procent hoger op 139.6 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Catalent Inc.

  fundamantele data catalentinc.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.