DHL Express bestelt elektrische Eviation-vliegtuigen, plannen om eerste elektrisch netwerk te bouwen

 • Internationale koerier DHL Express is de eerste klant van de startup Eviation in Seattle. DHL, onderdeel van logistiek bedrijf Deutsche Post (OTCPK:DPSTF), heeft een order geplaatst voor 12 elektrische vrachtvliegtuigen van Eviation en wil het eerste elektrische luchtvrachtnetwerk bouwen.
 • Eviation is van plan later dit jaar zijn eerste vlucht te ondergaan en het vliegtuig in 2024 af te leveren.
 • De vliegtuigen hebben een maximaal bereik van 500 mijl en een vrachtlading tot 2600 pond. De oplaadtijd per vlucht is 30 minuten, ongeveer dezelfde tijd die nodig is om een vergelijkbaar traditioneel vliegtuig bij te tanken.
 • "We geloven sterk in de emissievrije toekomst van logistiek", zegt John Pearson , CEO van DHL Express. "Samen wagen we ons aan een nieuw decennium van duurzame luchtvaart."

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Bonn volgens de analisten uit op 76.37 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 66.81 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Deutsche Post in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Deutsche Post Nijmegen Nederland ©

  Deutsche Post
  Deutsche Post


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.68 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Deutsche Post 's resultaat per aandeel op een winst van 3.78 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15.48 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 1.65 euro per aandeel. Deutsche Post 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.82 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een relatief royale 1.57 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 6 mei een interim-dividend van 1645 euro uit zal gaan keren.

  Jongste koersdoelen rond de 67 euro

  De laatste 3 adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van HSBC , Berenberg en Barclays

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 72.29 miljard euro. 60

  Historische koersen Deutsche Post 2007-2021

  fundamantele data deutschepost

  Om 17.35 stond het aandeel 1.42 procent hoger op 58.51 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.