Volkswagen wil autoverhuurbedrijf Europcar overnemen

 • Volkswagen AG (OTCPK:VWAGY) is in gesprek met het hedgefonds dat eigenaar is van het Franse autoverhuurbedrijf Europcar voor de lange termijn over de overname van het bedrijf.
 • Volkswagen verhoogde zijn vorige bod, dat in juni werd afgewezen, naar $0,50/aandeel, waarmee Europcar gewaardeerd werd op ongeveer €2,5 miljard (~$3,0 miljard).
 • Er is nog geen deal bereikt, maar bronnen zeggen dat een deal woensdag kan worden aangekondigd wanneer de besturen van de bedrijven afzonderlijk bijeenkomen.
 • Volkswagen was eerder eigenaar van het bedrijf en verkocht het in 2006 voor € 3,3 miljard. De inkomsten van Europcar daalden in 2020 met 45% tijdens de COVID-19-pandemie.
 • Volkswagen zou waarde kunnen vinden in het netwerk van verhuurstations van Europcar, aangezien Volkswagen zich steeds meer richt op elektrische voertuigen en de consumentenbasis wil aanboren die liever een auto huurt dan een eigen auto.
 • Volkswagen is van plan om tegen 2030 in heel Europa zes fabrieken voor elektrische batterijcellen te bouwen.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Wolfsburg volgens de gepolste analisten uit op 252.86 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 222.88 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Volkswagen electronisch tanken Wolfsburg ©

  Volkswagen
  Volkswagen


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 14.47 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 34.25 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9.03.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 7.57 euro. Volkswagen 's dividendrendement is dus 2.45 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.83 procent op.

  Laatste taxaties rond de 295 euro

  De meest recente adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Barclays , M.M. Warburg & Co. en RBC Capital Markets.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 63.76 miljard euro. 118

  Historische koersen Volkswagen afgelopen 10 jaar

  koersdata volkswagen

  Het aandeel staat om 17.35 1.21 procent lager op 309.2 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.