DOJ keurt onder voorwaarden Eaton's verkoop van hydrauliekeenheid aan Danfoss . ter waarde van $ 3,3 miljard goed

 • Het DOJ stemde ermee in om de verkoop van zijn hydraulische eenheid ter waarde van $ 3,3 miljard aan Danfoss voorwaardelijk goed te keuren met de verkoop van activa.
 • Een eerder rapport zei dat het DOJ een aanklacht had ingediend om de deal te blokkeren. De rechtszaak werd onmiddellijk ingediend voor een voorgestelde schikking, algemeen bekend als aanklagen en schikken.
 • Het DOJ vereist dat Danfoss en Eaton activa afstoten van zowel Danfoss als Eaton 's orbitale motor- en hydraulische stuureenheidproductiebedrijven om door te gaan met de deal, volgens een DOJ-verklaring.
 • Volgens de voorwaarden van de voorgestelde schikking moeten de partijen drie Danfoss orbitale motor- en hydraulische stuureenheidfaciliteiten in Hopkinsville, Kentucky, afstoten; Parchim, Duitsland; en Wroclaw, Polen, en twee productielijnen voor orbitale motoren en één productielijn voor hydraulische stuureenheden van Eaton-faciliteiten in Shawnee, Oklahoma en Eden Prairie, Minnesota, naar Interpump Group (OTC:IPGLF).
 • Een woordvoerder van Eaton zei in een e-mail aan Seeking Alpha dat de verkoop niet voltooid hoeft te zijn voordat de transactie met Danfoss is afgerond en dat Eaton en Danfoss al hebben ingestemd met de voorgestelde schikking.
 • Bovendien heeft de Europese Commissie vandaag Interpump goedgekeurd als een "geschikte" koper van de orbitale motor en stuurmiddelen, aldus de Eaton-vertegenwoordiger.
 • "We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpalen te bereiken en kijken uit naar de afronding van de transactie", zei Eaton-woordvoerder Kelly Jasko in de e-mail.
 • In maart wint Eaton 's $ 3,3 miljard hydrauliekverkoop aan Danfoss de voorwaardelijke EU-OK.
 • Eaton kondigde oorspronkelijk in januari vorig jaar de verkoop van de hydrauliekactiviteiten aan.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Dublin over dit jaar ligt volgens de analisten op 19.19 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 17.86 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Eaton in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Eaton fabriek Hengelo ©

  Eaton
  Eaton


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.46 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.24 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 25.33 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 3.01 dollar per aandeel. Eaton 's dividendrendement ligt dus op 1.9 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bouwmaterialensector ligt op een zeker aantrekkelijke 1.88 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 65.32 miljard dollar. 74

  Historische koersen Eaton afgelopen 10 jaar

  koersgrafieken eaton

  Het aandeel sloot vrijdag op 158.05 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.