Shell gaat PetroChina CO2-neutraal LNG leveren in een overeenkomst van 5 jaar

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) zegt een vijfjarig contract te hebben getekend om PetroChina (NYSE:PTR) te voorzien van koolstofneutraal vloeibaar aardgas.
 • Voor elke vracht die in het kader van de overeenkomst wordt geleverd, zullen de twee bedrijven "samenwerken om de uitstoot van koolstofdioxide-equivalent gedurende de levenscyclus die wordt gegenereerd in de LNG-waardeketen te compenseren, met behulp van hoogwaardige koolstofkredieten van op de natuur gebaseerde projecten", zegt Royal Dutch Shell .
 • Los daarvan zal Royal Dutch Shell deelnemen aan een project in Noorwegen om waterstof te produceren uit aardgas en tegelijkertijd de uitstoot af te vangen, zegt Aker Clean Hydrogen.
 • De schone waterstof kan worden gebruikt om lokale industrieën koolstofarm te maken, voor emissievrije brandstof voor voertuigen en schepen, of voor export naar Europa, zegt ACH.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar ligt volgens de analisten op 284.83 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Royal Dutch Royal Dutch Shell Tilburg ©

  Royal Dutch <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 18.49 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.32 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7.47.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  De consensus van het dividend ligt op 75 cent per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt neer op 4.33 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3 procent.

  Recentste taxaties rond de 17 euro

  Barclays , Citigroup en Independent Research gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 71.93 miljard euro. 38

  Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

  fundamenteel onderzoek royaldutchshell

  Het aandeel staat om 13.56 0.46 procent lager op 17.32 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.