Sanofi en GlaxoSmithKline verleenden Indiase goedkeuring voor proef met COVID-19-vaccin

 • Indiase regelgevers hebben toestemming gegeven voor een klinische studie in een laat stadium voor het experimentele COVID-19-vaccin, ontwikkeld door Sanofi (NASDAQ:SNY) en GlaxoSmithKline (NYSE:GSK).
 • In mei zijn de twee bedrijven begonnen met de inschrijving voor een fase 3-onderzoek voor het kandidaat-vaccin met recombinant eiwit met adjuvans. De wereldwijde proef zal naar verwachting meer dan 35.000 vrijwilligers van 18 jaar en ouder inschrijven.
 • De Indiase tak van de studie die waarschijnlijk een jaar zal duren, zal ongeveer 3K personen tussen 18 en 55 jaar inschrijven, meldde Reuters, daarbij verwijzend naar het register van klinische proeven in India. De inschrijving is naar verluidt donderdag begonnen.
 • Het hoofd van Annapurna Das Sanofi in India zei: "Terwijl het virus zich blijft ontwikkelen, anticiperen we op wat er de komende maanden en jaren nodig zal zijn en hebben we ons programma voor de ontwikkeling van vaccins daarom aangepast."
 • De COVID-19 Delta-variant die voor het eerst in het land werd ontdekt, wordt wereldwijd dominant, waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vorige maand.
 • Begin deze week zei Sanofi dat het vaccin, waarvoor twee initiële doses en een daaropvolgende boosterinjectie nodig zijn, in december beschikbaar zou kunnen zijn.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 37.63 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 37.37 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Sanofi-Aventis in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Sanofi Berlijn ©

  Sanofi
  Sanofi


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.8 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.26 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 13.91.

  Fors dividend Sanofi-Aventis

  De consensus van het dividend ligt op 3.29 euro per aandeel. Het dividendrendement van Sanofi-Aventis ligt hiermee op 3.78 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.39 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 100 euro

  Jefferies & Co., Goldman Sachs en Deutsche Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 109.2 miljard euro. -3

  Historische koersen Sanofi-Aventis voorbije 10 jaar

  financiële analyse sanofi-aventis

  Het aandeel staat om 14.59 0.23 procent hoger op 87.09 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.