Daimler, Volvo, Traton starten samenwerking zware vrachtwagens

 • Volvo Group (OTCPK:VOLVY), Daimler Truck (OTCPK:DDAIF) en TRATON (OTCPK:TRATF) hebben een niet-bindende overeenkomst getekend voor de installatie en exploitatie van een krachtig openbaar oplaadnetwerk voor batterij-elektrische zware voertuigen langeafstandsvrachtwagens en touringcars in heel Europa.
 • De toekomstige joint venture die in gelijke mate eigendom is van de drie partijen, zal opereren onder zijn eigen huisstijl en gevestigd zijn in Amsterdam, Nederland.
 • De werkzaamheden gaan van start in 2022 met een totale investering van M500 miljoen om binnen vijf jaar na de oprichting van de JV ten minste 1.700 hoogwaardige oplaadpunten voor groene energie te installeren en te exploiteren in de buurt van snelwegen en op logistieke en bestemmingspunten.
 • De ondertekening van een JV-overeenkomst kan tegen eind 2021 worden verwacht.

  De omzet van het bedrijf uit Goeteborg over dit jaar komt uit op 371.14 miljard SEK. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 338.45 miljard SEK verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Volvo in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Volvo Badhoevedorp Nederland ©

  Volvo
  Volvo


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 30.87 miljard SEK. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 15.08 SEK over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13.04 te liggen.

  Fors dividend Volvo

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6.64 SEK. Volvo 's dividendrendement komt dus op 3.38 procent uit. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.75 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 310.12 miljard SEK. 42

  Historische koersen aandeel Volvo

  aandeel volvo

  Om 18.00 koerst het aandeel 2.49 procent lager op 196.62 SEK.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.