Apple stelt zijn App Store open voor marihuanabezorgbedrijven

 • In een beleidsupdate vorige maand heeft Apple (AAPL) de marihuanabezorgservices toegestaan in de App Store.
 • Het is niet langer verboden om wietbezorgdiensten in de App Store te hosten zolang de app geografisch beperkt is tot gebieden waar cannabis legaal is, meldde Marijuana Moment.
 • Bovendien moet het programma volgens de update worden ingediend door een rechtspersoon die de service levert, en niet door een individuele ontwikkelaar.
 • Op zijn Android-app-hub, Alphabet (GOOGL), heeft echter een algemeen verbod op programma's die gebruikers in verband brengen met cannabis.
 • In april gaf Bank of America koopbeoordelingen uit voor de Canadese cannabisspelers Tilray en Canopy Growth, onder vermelding van hun vermogen om toegang te krijgen tot de Amerikaanse markten in het geval van federale legalisatie van marihuana.

  De omzet van het concern uit Cupertino over dit jaar komt uit op 354.69 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 274.52 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Apple Silicon Valley ©

  Apple
  Apple


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 86.94 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5.18 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 28.26 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 85 cent. Apple 's dividendrendement komt hiermee op 0.58 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een prima 1.61 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 159 dollar

  JP Morgan, UBS en RBC Capital Markets gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2601.78 miljard dollar. 53

  Historische beurskoersen aandeel Apple

  fundamantele data apple

  Het aandeel sloot vrijdag op 146.39 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.