Danaher neemt Aldevron over voor ~ $ 9,6 miljard en krijgt DNA-, mRNA-mogelijkheden

 • Danaher (NYSE:DHR) is een definitieve overeenkomst aangegaan om het particuliere Aldevron over te nemen, voor een contante aankoopprijs van ~$9,6 miljard.
 • Danaher verwacht de overname te financieren met contant geld of de opbrengst van de uitgifte van commercial paper.
 • Aldevron zal opereren als een zelfstandige werkmaatschappij en merk binnen het Life Sciences-segment van Danaher .
 • Aldevron ontwikkelt en produceert op maat plasmide-DNA, mRNA en eiwitten voor onderzoek, klinisch en commercieel gebruik.
 • Bedrijven die in dezelfde ruimte als Danaher actief zijn, zijn Thermo Fisher Scientific (NYSE:TMO), Agilent (NYSE:A) en PerkinElmer (NYSE:PKI).
 • Rainer M. Blair, Danaher President en CEO, zei: "Deze overname zal onze capaciteiten uitbreiden naar het belangrijke gebied van genomische geneeskunde en ons helpen onze klanten en hun cruciale missie te ondersteunen om meer levensreddende therapieën en vaccins op de markt te brengen sneller."

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Washington op 27.74 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 22.28 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Danaher in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 6.62 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Danaher 's resultaat per aandeel op een winst van 8.87 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 30.05 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 80 cent verwacht. Het dividendrendement van Danaher ligt hiermee op 0.3 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een prima 2.07 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 185.39 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 56 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 169 en de 271 dollar.

  Historische koersen Danaher voorbije 10 jaar

  koersgrafieken danaher

  Het aandeel sloot vrijdag op 266.56 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.