Facebook verwerft 'Population: One'-maker BigBox VR voor Oculus

  • Facebook (NASDAQ:FB) heeft BigBox VR overgenomen, de makers van de baanbrekende virtual-reality battle-royale game Population: One.
  • Dat is een van de meest populaire games op het Oculus-platform van Facebook , slechts negen maanden na de lancering, zegt Mike Verdu van Oculus. En het is de laatste in een reeks VR-studio-acquisities die Facebook zich opstapelt.
  • "We blijven investeren in inhoud die sociale connecties bevordert, en we geloven dat Pop: One deze ervaring in schoppen levert aan de VR-gemeenschap binnen een superleuke game-ervaring", zegt hij.
  • Het hele team van BigBox VR sluit zich aan bij Oculus-studio's en Verdu zegt Population: One zal ook op niet-Oculus-platforms worden ondersteund.

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Menlo Park volgens de analisten uit op 115.92 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 85.97 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2020

    financiële analyse

    Facebook Amsterdam Piet Hein ©

    Facebook
    Facebook


    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 37.77 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 13.12 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 25.65 te liggen.

    Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de internetsector ligt op een nihile 1.12 procent.

    Jongste koersdoelen rond de 313 dollar

    De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., HSBC en Independent Research

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 809.98 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 43 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 207 en de 340 dollar.

    Historische koersen Facebook afgelopen 10 jaar

    financiële analyse facebook

    Het aandeel sloot donderdag op 336.51 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.