Exxon Mobil stopt met deepwater project Ghana

 • Exxon Mobil (XOM) bevestigt dat het zich terugtrekt uit zijn 80%-belang in Ghana's Deepwater Cape Three Points offshore-blok, zonder financiële voorwaarden bekend te maken.
 • De verhuizing van Exxon komt slechts twee jaar nadat Ghana een exploratie- en productieovereenkomst met het bedrijf had geratificeerd.
 • Exxon zegt prioriteit te geven aan activa met de laagste leveringskosten, waaronder ontwikkelingen in Guyana, Brazilië en het Perm-bekken in de VS.
 • De verkoop lijkt deel uit te maken van een verschuiving in de West-Afrikaanse strategie van het bedrijf, waarbij Savannah Energy gisteren zei dat het in gesprek is met Exxon om zijn activa in Tsjaad en Kameroen over te nemen.

  De omzet van het concern uit Irving over dit jaar komt uit op 265.29 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 178.57 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Exxon Mobil Esso A1 tankstation Nederland ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 15.22 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.69 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 16.85 uit.

  Fors dividend Exxon Mobil

  De consensus van het dividend ligt op 3.48 dollar per aandeel. Exxon Mobil 's dividendrendement is dus 5.6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.08 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 263.23 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 42 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 64 dollar.

  Koershistorie Exxon Mobil van 2007 tot 2020

  koersgrafieken exxonmobil

  Het aandeel staat om 16.55 0.82 procent hoger op 62.17 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.