KKR verwerft minderheidsbelang in Cegid voor een ondernemingswaarde van € 5,5 miljard

  • KKR (NYSE:KKR) zal een minderheidsbelang in Cegid verwerven voor een ondernemingswaarde van € 5,5 miljard.
  • Silver Lake blijft de meerderheidsaandeelhouder in de groeistrategie van Cegid in samenwerking met KKR en bestaande aandeelhouder AltaOne.
  • Cegid, opgericht in 1983 en met hoofdkantoor in Lyon, Frankrijk, is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en biedt zowel functionele (HCM, Finance en Tax) als verticale (CPA & SMB, Retail) cloudgebaseerde oplossingen.
  • Jean-Pierre Saad, Head of EMEA Technology bij KKR, en Jérôme Nommé, Head of France bij KKR, zeiden: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de reis van Cegid in de toekomst. We volgen het bedrijf al vele jaren en zijn onder de indruk van de groei die Pascal en zijn team hebben gerealiseerd, waardoor Cegid is getransformeerd tot een pan-Europese softwareleider. De investering van vandaag weerspiegelt onze voortdurende strategische focus op investeringen in toonaangevende Europese softwarebedrijven en op het ondersteunen van Franse tech-kampioenen in hun groeitrajecten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam van Cegid, Silver Lake en AltaOne om de volgende groeifase van Cegid verder te versnellen.”
  • De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal worden afgerond.