Mondelez neemt snackbedrijf over voor meer EU groei

  • Nog een aan de acquisitielijst toegevoegd, Mondel?z (NASDAQ:MDLZ) om Chipita over te nemen, een belangrijke speler in de Midden- en Oost-Europese croissants en gebakken snacks categorie voor $ 2 miljard.
  • Chipita S.A. werd in 40 jaar voor het eerst opgericht in Griekenland en heeft in 2020 ~ $ 580 miljoen aan inkomsten gegenereerd.
  • De overname zal ook een aanzienlijk grotere aanwezigheid bieden in de snelgroeiende Centraal- en Oost-Europese markten.
  • Acquisitie biedt een sterk platform met een bewezen staat van dienst van hoge groei en verbetert het aanbod in de aantrekkelijke categorie van wereldwijd verpakte taarten en gebak ter waarde van $ 65 miljard.
  • In 2021 heeft het bedrijf Grenade overgenomen, een toonaangevend Brits prestatievoedingsbedrijf.
  • "De verwelkoming van de heerlijke banketproducten van Chipita S.A. in de Mondel?z International-familie bevordert onze strategie om de wereldleider te worden op het gebied van snacken in de breedte. Hun iconische merken en aanzienlijke schaal in zoveel aantrekkelijke geografische gebieden maken ze een sterke strategische aanvulling op onze bestaande portfolio en toekomstige groeiambities in Europa en daarbuiten." aldus Dirk Van de Put, Voorzitter & CEO.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Chicago volgens de analisten uit op 28.35 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 26.58 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Mondelez International in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyses

    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 4.1 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.91 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 22.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.33 dollar. Mondelez International 's dividendrendement komt neer op 2.08 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een prima 2.28 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 91.87 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 25 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 50 en de 64 dollar.

    Historische koersen Mondelez International

    aandelenanalyses mondelezinternational

    Het aandeel sloot vrijdag op 64.02 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.