HSBC trekt zich terug uit retailbanking VS

 • Mogelijk krijgt u een nieuwe bankrekening als u nog klant bent bij HSBC (NYSE: HSBC ). Het bedrijf beëindigt zijn grootschalige retailbankactiviteiten in de VS en verkoopt een groot deel van de activiteiten aan Citizens Bank (NYSE: CFG) en Cathay Bank (NASDAQ: CATY), terwijl het zich richt op vermogensbeheer en internationaal bankieren. De verandering van strategie betekent dat HSBC van 1,4 miljoen klanten naar ongeveer 300K zal gaan, na uitbreiding naar de VS. retailbanking in de jaren tachtig om zijn geografische focus te diversifiëren.
 • Details: De bank zal 90 van haar 148 Amerikaanse vestigingen ontruimen en nog eens 35 tot 40 vestigingen sluiten. Twee dozijn andere sites zullen worden omgezet in internationale vermogenscentra die alleen vermogende klanten met een saldo van meer dan $ 75.000 zullen bedienen. HSBC zal ook de banden met zijn retailklanten verbreken, wat betekent dat het niet langer transacties zal verrichten met kleine bedrijven met een omzet van $ 5 miljoen of minder.
 • "Het zijn goede bedrijven, maar we misten de schaal om te concurreren", verklaarde CEO Noel Quinn. "Onze voortdurende aanwezigheid in de VS is de sleutel tot ons internationale netwerk en levert een belangrijke bijdrage aan onze groeiplannen." De geldschieter verloor bijna $ 550 miljoen op zijn Amerikaanse vermogens- en persoonlijke bankafdeling in 2020, vergeleken met een winst van $ 573 miljoen op de wereldwijde bank- en marktendivisie.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 50.39 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen het concern 67.85 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten HSBC in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  HSBC Heathrow ©

  HSBC
  HSBC


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 10.95 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 54 GBp verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8.26 te liggen.

  Fors dividend HSBC

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 23 GBp. HSBC 's dividendrendement is dus 5.15 procent. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een prima 2.91 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 468 GBp

  De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Citigroup , Berenberg en Barclays

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 9065.8 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel 19 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 282 en de 463 GBp.

  Historische beurskoersen aandeel HSBC

  historische koersen hsbc

  Om 13.40 stond het aandeel 0.84 procent hoger op 446.3 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.