Repsol neemt zonneenergiebedrijf Hecate over

 • Repsol (OTCQX: REPYF, OTCQX: REPYY) stemt ermee in om een belang van 40% te verwerven in de Amerikaanse ontwikkelaar van zonne-energie en opslag Hecate Energy, waarmee het een platform krijgt om uit te breiden in de groeiende Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie.
 • Hecate, gevestigd in Chicago, is een van de grootste particuliere ontwikkelaars en exploitanten van zonne-energiecentrales in de VS, met een portfolio van hernieuwbare projecten van in totaal meer dan 40 GW.
 • Er worden geen financiële details verstrekt, maar Reuters meldt dat Repsol waarschijnlijk "een paar honderd miljoen dollar" zou betalen, met een optie om de rest van het bedrijf drie jaar na het sluiten van de deal te kopen.
 • De Hecate-deal helpt Repsol bij zijn plan om de productiecapaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verhogen tot 15 GW van de 1 GW aan waterkracht- en windcapaciteit die het eind vorig jaar had geïnstalleerd.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Madrid volgens de analisten uit op 42.34 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 33.28 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Repsol in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.69 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Repsol 's resultaat per aandeel op een winst van 1.1 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 9.85.

  Fors dividend Repsol

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 58 cent. Repsol 's dividendrendement ligt dus op 5.35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.08 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 17.14 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 37 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 11 euro.

  Historische koersen Repsol afgelopen 10 jaar

  historische koersen repsol

  Het aandeel staat om 12.36 0.26 procent hoger op 10.84 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.