Pfizer verslaat verwachtingen Q1

Pfizer Financiële resultatenanalyse

Pfizer . rapporteerde inkomsten voor het eerste kwartaal van 2021 die de consensusschattingen hebben verbroken. De aangepaste WPA, winst per aandeel, van $ 0,93 overtrof de voorspellingen van analisten van $ 0,76 en markeerde een jaarlijkse groei van bijna 50% op jaarbasis. De winst van Pfizer was $ 14,6 miljard, 44,6% hoger dan in Q1 (januari, februari en maart) FY 2020 en 8,1% hoger dan de verwachtingen van de analist.

Pfizers belangrijkste onderdeel: COVID-19-vaccinwinsten

Pfizer presteerde beter dan de voorspelde winst als het gaat om de belangrijkste onderdelen van Pfizer 's COVID -19 vaccinatieresultaten. Het COVID-19-vaccin van Pfizer wordt in persberichten "BNT162b2" genoemd. Dit vaccin genereerde $ 3,5 miljard in termen van inkomsten voor Q1 FY 2021. De voorspelde inkomsten door de analisten bedroegen $ 2,2 miljard voor dit product in deze periode. Beleggers hadden verwacht Pfizers COVID-19-vaccininkomsten voor het eerste kwartaal (januari, februari, maart) te observeren, aangezien dit het eerste volledige kwartaal van de vaccinverkoop is nadat het bedrijf eind vorig jaar werd erkend voor een noodvergunning. Een sterke prestatie op dit gebied wordt gezien als een weerspiegeling van het vermogen van Pfizer om de vaccinproductie en -inkomsten te verhogen naarmate het nieuwe leveringscontracten van de overheid aangaat.

Inderdaad, Pfizer kondigde aan dat het bedrijf contracten heeft getekend om in 2021 1,6 miljard doses van het vaccin te leveren; dit is een aanvullend contract met de regeringen van Canada en Israël voor distributies ook na 2021. Aangezien Pfizer 's COVID-19-vaccininkomsten voor Q1 al hoger waren dan verwacht, kan gemakkelijk worden ingeschat dat deze inkomsten in de toekomst kunnen blijven groeien. De Amerikaanse Food and Drug Administration zal naar verluidt al in de tweede week van mei 2021 toestemming geven voor het gebruik van het vaccin van Pfizer bij adolescenten in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. 16 jaar en ouder. Pfizer heeft soortgelijke aanpassingen aangevraagd door andere regelgevende instanties over de hele wereld.

Richtlijnen van Pfizer

Pfizer verhoogde haar verwachting voor het volledige jaar 2021, gemotiveerd door de kracht van haar COVID-19-vaccinprestaties en 8% omzetgroei die operationeel exclusief de omzet van het product. Het bedrijf verwachtte onlangs een omzet tussen $ 70,5 miljard en $ 72,5 miljard, een stijging van $ 59,4 miljard naar $ 61,4 miljard, en een aangepaste winst per aandeel tussen $ 3,55 en $ 3,65, een stijging van $ 3,10 naar $ 3,20.

Aandelenprestaties van Pfizer

Pfizer-aandelen stegen ongeveer 1,5% in de pre-market trading, wat resulteerde in de aankondiging van de winst. In het afgelopen jaar heeft het aandeel Pfizer de bredere markt aanzienlijk teleurgesteld, met een totaalrendement over een jaar van 16,3% vergeleken met 47,5% voor de S&P 500 op 4 mei 2021.

Pfizer samenvatting omzetcijfers

Alan Bourla, Chief Executive Officer, was optimistisch over de toekomstige omzetgroei van Pfizer 's COVID-19-vaccin tijdens een conference call over de inkomsten. Hij zei dat ze op basis van wat ze hebben gezien, geloven dat een sterke vraag naar ons Covid-19-vaccin - vergelijkbaar met dat van griepvaccins - een waarschijnlijk resultaat is. Bourla sprak ook over de recente duidelijke vertraging van de vaccinatiegraad in de Verenigde Staten. Hij geloofde dat het "normaal" was dat sommige mensen aarzelden om zich te laten vaccineren, maar Bourla gelooft dat hij een toename van vaccinaties verwacht zodra de FDA injecties voor kinderen van 12 tot 15 jaar toestaat, aangezien dit waarschijnlijk is. gebeuren in mei.

Pfizer 's volgende winstrapport voor Q2 (april, mei, juni) FY2021 zal naar verwachting worden vrijgegeven op 3 augustus 2021.