Analisten verwachten over 2021 stijgende omzet OCI

OCI komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Amsterdam volgens de analisten uit op 4.21 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 3.47 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten OCI in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 206 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van OCI 's resultaat per aandeel op een winst van 82 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.76 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de bouwmaterialensector ligt op een relatief royale 1.64 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 24 euro

De laatste 3 adviezen voor het constructiebedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , Berenberg en DeGroof Petercam.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 4.08 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 84 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 20 euro.

Historische beurskoersen aandeel OCI

fundamantele data oci

Om 11.57 staat het aandeel 0.15 procent lager op 19.48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.