Volkswagen joint venture koopt "groen krediet" van Tesla in China

 • Volkswagen 's (OTCPK: VLKAF) joint venture in China met staatsbedrijf FAW is van plan om groene autokredieten te kopen van Tesla (NASDAQ: TSLA) om te voldoen aan de lokale milieuregels.
 • Autofabrikanten krijgen groene credits die kunnen worden verrekend met negatieve credits voor het produceren van meer voertuigen met hogere emissies.
 • Volkswagen zegt dat het er strategisch naar streeft om zichzelf aan de regels in China te houden, maar zal de groene kredieten kopen wanneer dat nodig is.
 • FAW- Volkswagen heeft vorig jaar 2,16 miljoen auto's verkocht.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Wolfsburg volgens de analisten uit op 246.71 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 222.88 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Volkswagen Wolfsburg autostad autotoren ©

  Volkswagen
  Volkswagen


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 11.99 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Volkswagen 's resultaat per aandeel op een winst van 33.3 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 9.21 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 7.28 euro verwacht. Volkswagen 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.37 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 0.95 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 281 euro

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Goldman Sachs , Jefferies & Co. en Independent Research

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 63.22 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 173 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 113 en de 357 euro.

  Historische beurskoersen Volkswagen

  fundamenteel onderzoek volkswagen

  Het aandeel sloot donderdag op 306.6 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.