Google gaat 7 mrd in datacentra investeren

Tevens investeringen in kantoren door Alphabet

  • Alphabet (GOOG, GOOGL) zal in 2021 meer dan $ 7 miljard investeren in kantoorruimte en datacenters in 19 staten.
  • De stijging van de uitgaven na de pandemie zal minstens 10.000 voltijdbanen opleveren.
  • Minstens $ 1 miljard van de investering van Alphabet gaat naar de thuisstaat Californië.
  • Uitbreidingen van het datacenter zullen plaatsvinden in Nebraska, South Carolina, Virginia, Nevada en Texas. Bestaande datacentersites in Nebraska, Ohio, Texas en Nevada zullen dit jaar volledig operationeel zijn.
  • "Deze investeringen stellen ons niet alleen in staat om nieuwe kansen te creëren op de plaatsen waar we actief zijn; ze zullen het ook mogelijk maken om producten en diensten te leveren die het economisch herstel helpen stimuleren. In 2020 zullen Alphabet Zoeken, Alphabet Play, YouTube , en Google-advertentietools hielpen 426 miljard dollar aan economische activiteit te genereren voor meer dan 2 miljoen Amerikaanse bedrijven, non-profitorganisaties, uitgevers, makers en ontwikkelaars, volgens ons US Economic Impact Report 2020, dat vandaag is vrijgegeven '', zegt CEO Sundar Pichai in een blogpost.

    De omzet van het bedrijf uit Mountain View over dit jaar komt uit op 226.26 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 182.53 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyse

    Alphabet Alphabet Cloud Silicon Valley ©

    Alphabet
    Alphabet


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 47.6 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 69.64 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 29.19 te liggen.

    Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 0.27 procent.

    Recentste taxaties rond de 2552 dollar

    Goldman Sachs , Barclays en ABN AMRO gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 609.41 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 85 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1075 en de 2145 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Alphabet

    aandelenanalyse alphabet

    Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Om 18.09 staat het aandeel 0.33 procent lager op 2032.53 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.