Uber verkoopt Postmates om winstgevendheid te verhogen

 • Drie maanden na het afronden van de overname van Postmates, spint Uber (NYSE: UBER) de gerobotiseerde bezorgeenheid van het bedrijf af tot een nieuwe entiteit genaamd Serve Robotics.
 • Uber zal mede leiding geven aan een ronde van ongeveer $ 50 miljoen voor Serve as a minority investor. De bezorgrobots zullen ook doorgaan met het bezorgen van voedsel en boodschappen aan Uber-klanten voor volledig contactloze leveringen.
 • De verandering komt terwijl Uber streeft naar het behalen van zijn doelstelling van EBITDA-winstgevendheid tegen het einde van dit jaar. Tijdens het laatste winstrapport zei CEO Dara Khosrowshahi dat het hele bedrijf, inclusief Delivery, in 2021 winstgevend zou zijn.

  Verwachtingen Uber

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 16.21 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 11.14 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Uber Amsterdam Amstel ©

  Uber
  Uber


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 2.73 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 1.53 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -36.3.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de ondersteuningsbedrijven ligt op een summiere 1.2 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 95.34 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 75 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 64 dollar.

  Historische koersen Uber

  aandeel uber

  Klikt u hier voor dividend aandeel Uber. Het aandeel sloot vrijdag op 55.54 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.