Danone bij hoogste dividendaandelen in Frankrijk

Beleggers in het aandeel Danone kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Danone nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. De consensus van het dividend ligt op 2 euro per aandeel. Danone 's dividendrendement komt hiermee op 3.58 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.46 procent op.

Historische dividendrendementen Danone

Morgen presenteert het Franse Danone haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Parijs op 23.73 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 25.29 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Danone in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Danone Nutricia research Utrecht ©

Danone
Danone


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2.11 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3.26 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17.14 uit.

Recentste taxaties rond de 56 euro

Sanford C. Bernstein & Co, Goldman Sachs en Jefferies & Co. gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 36.17 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 19 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 73 euro.

Historische koersen Danone afgelopen 10 jaar

financiële analyse danone

Klikt u hier voor dividend aandeel Danone. Het aandeel staat om 11.00 0.5 procent lager op 55.88 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.