Minder omzet Marathon Oil door analistengilde verwacht

Morgen komt het Amerikaanse Marathon Oil met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Houston op 3.12 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 5.14 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Marathon Oil in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 969 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1.25 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -7.18.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 9 cent per aandeel. Marathon Oil's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0.49 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 7.35 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 15 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 11 dollar.

Historische koersen Marathon Oil voorbije 10 jaar

beurskoers marathonoil

Klikt u hier voor dividend aandeel Marathon Oil. Het aandeel sloot vrijdag op 8.97 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.