Beleggers laten Royal Dutch Shell links liggen

Het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell was de laatste jaren erg onsuccesvol voor beleggers. Het aandeel boekte de afgelopen 5 jaar een enorm verlies van 35 procent. Daarmee behoort het aandeel tot de slechtste aandelen van de olie- en gasbedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de olie- en gasbedrijven leverde de afgelopen 5 jaar een winst op van 129 procent. Andere verliesgevende aandelen zijn onder andere Holiday Island Holdings Inc , Green Globe International Inc en Kali Inc .

Momentum olie- en gassector

fundamenteel onderzoek Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 154 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost -77720,68 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 heeft de sector ruim 129 procent winst en vanaf 2007 153 procent winst.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 224,02 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 344,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Royal Dutch Royal Dutch Shell Reeshof tankstation ©

Royal Dutch  <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 5,16 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 65 cent verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 26,28.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

De consensus van het dividend ligt op 71 cent per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement ligt dus op 4,16 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een summiere 0,36 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interim-dividend van 17 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 22 euro

Sanford C. Bernstein & Co, ABN AMRO en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 75,83 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 32 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 27 euro.

Historische koersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

aandelenanalyse royaldutchshell

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell. Om 13.22 stond het aandeel 0,98 procent lager op 17,08 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.