Aandeel Intel noteert met premie in halfgeleiders sector

Het Amerikaanse aandeel Intel koerst nu één de hoogste Shiller PE-ratio's van de producenten van halfgeleiders. Voor een aandeel wordt nu circa 18 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde aandeel uit de halfgeleiders sector dat nu circa 6 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Amerikaanse producenten van halfgeleiders

koersgrafieken

We zien verder dat Amerikaanse producenten van halfgeleiders gemiddeld 35 procent hoger staan over de voorbije 12 maanden. Zij deden het echter slechter dan de Europese sector die 83 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 23 en de Europese staat op 56. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 75,32 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 71,97 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Intel Eindhoven Nederland ©

Intel
Intel


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 20,73 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,88 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10,45.

De consensus van het dividend ligt op 1,32 dollar per aandeel. Intel 's dividendrendement komt hiermee op 2,59 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 0,15 procent.

Recente koersdoelen rond de 64 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van UBS , KBC Securities en JP Morgan.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 230,27 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 69 dollar.

Historische beurskoersen Intel

historische koersen intel

Klikt u hier voor dividend aandeel Intel. Om 20.27 koerst het aandeel 1,89 procent hoger op 50,99 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.